Одржан радни састанак на тему Закон о измјенама и допунама закона о концесијама

11.10.2019. Новости

Одржан радни састанак на тему Закон о измјенама и допунама закона о концесијама

Одржан радни састанак представника Комисије за концесије Републике Српске са представницима Министарства енергетике и рударства на тему Закон о измјенама и допунама закона о концесијама.

Дана 11.10.2019. године, у просторијама Комисије за концесије Републике Српске, одржан је радни састанак на тему Закон о измјенама и допунама закона о концесијама. Састанку су присуствовали:

Испред Комисије:

 1. проф.др Раденко Ђурица, Предсједник Комисије
 2. др Ненад Рачић, замјеник Предсједника,
 3. Емина Комић, члан Комисије
 4. Владан Андрић, члан Комисије
 5. др Зоран Филиповић, члан Комисије
 6. Младен Дрљача, секретар Комисије.

Испред Министарства:

 1. Петар Ђокић, министар енергетике и рударства у Влади Републике Српске,
 2. Есад Салчин, помоћник министра
 3. Славица Богдановић, помоћник министра
 4. Милан Баштинац, помоћник министра

Министар Петар Ђокић и Предсједник Комисије су констатовали да је неопходна заједничка сарадња обе институције, размјена интереса и искустава а све у циљу општег интереса Републике. Министар Ђокић је истакао да се концесионе активности се настављају, Републике Српска има још неискориштених капацитета из области конкретно енергетике и рударства које је неопходно ангажовати. Приступи су јасни, дефинисани и отворени за све оне који желе сарађивати. Ђокић је истакао да сви чинимо један систем власти и да је циљ свих нас ефикасност и стављање у функцију остварења општих циљева Републике Српске.

Предсједник Комисије, проф. др Раденко Ђурица је истакао да се ради на изради новог Документа о политици додјеле концесија, те да је неопходно остварити сарадњу са локалним заједницама, општинама и градовима, што је у великој мјери до сада и учињено. Такође, Предсједник је истакао да је у плану организовање низа састанака са представницима општина и градова како би добили конкретне информације о расположивим ресурсима.

На крају састанка, министар је још једном истакао да ће свака од страна учесница урадити све што је у њеној моћи како би унаприједили заједничку сарадњу. Такође је речено да се не треба плашити када имамо добре намјере и штитимо опште интересе те да је циљ свих нас исти а то је побољшање ефеката концесионих активности.

Контакт

 • Трг јасеновачких жртава 4
  78 000 Бања Лука, БА
 • komisija@koncesije-rs.org
 • +387 51 247 408